Vibeke fikk muligheten til en helt ny karriere!

»Delpersonligheter»

Vibeke Risvig Stenersen ble Diplomert samtalecoach ved HumaNova i 2008 og Diplomert samtaleterapeut i 2012. Etter studiene hos oss endret hun karrierevei fra å jobbe innen salg- og markedsføring, til å jobbe heltid som terapeut i egen praksis.

HVORFOR VALGTE DU Å STUDERE PÅ HUMANOVA?
Jeg hadde følelsen av å gå i et hamsterhjul selv om jeg hadde en spennende og fartsfylt karriere. Allerede som 19-åring ble jeg mamma, og jeg fikk aldri reflektert over hvordan mitt fremtidige arbeidsliv skulle se ut. Jeg hadde mye livserfaring på godt og vondt da det ble påtrengende at jeg måtte ta nye valg. Jeg ville jobbe med mennesker, og etter å ha undersøkt forskjellige studieretninger ble det tydelig at Psykosyntesen var rett for meg, og jeg startet en helt ny, spennende og skummel reise som 34-åring.

HVORDAN OPPLEVDE DU STUDIENE?
Det ble 4 tøffe og utviklende år! Spesielt det 1. året hvor vi jobbet oss gjennom våre egne historier og mønstre. Jeg ble bla. kjent med begrepet ”delpersonligheter” noe som endret min måte å forholde meg til utfordringer, følelser og selve livet på. Utdannelsen ved HumaNova besto av mye teori, men nesten alt var forankret i egenlærings-baserte oppgaver, noe som gjorde læringen annerledes, og ga meg en unik forståelse på flere plan.

HVORDAN HAR PSYKOSYNTESEN FORANDRET DEG?
Psykosyntesen er blitt en naturlig og integrert del av meg og påvirker måten jeg lever, på en naturlig og automatisk måte. Jeg tenker ikke lenger psykosyntesen, jeg lever den i større eller mindre grad. Jeg er en mer bevist som person, i egne relasjoner og som terapeut. Psykosyntesens filosofi fungerer ikke som en ”kur” men er et levesett, og er et livslangt prosjekt. Vi blir (heldigvis) aldri perfekte. Jeg blir stadig bedre på å fange meg selv og justere, og ikke agere automatisk på triggere. Jeg har innsett at jeg selv er min verste kritiker og at jeg også selv kan hente frem min egen største ”heiagjeng”. Gjennom innsikten er jeg tryggere på hvem jeg er og mindre avhengig av omverdens synsinger og bekreftelser.

HVORDAN JOBBER DU I DAG?
Jeg driver min egen praksis i Sandvika/Bærum,- et kontorfellesskap med andre selvstendige næringsdrivende som jobber med mennesker innen bla. karriereveildning og coaching. Jeg har over åtte års erfaring med samtaleterapi, parterapi og coaching, og jeg jobber med både voksne og ungdom med lettere psykiske lidelser, livsstilsproblematikk og egenutvikling. I tillegg jobber jeg med privat eldreomsorg (sosialt og samtaler) da hjemme hos kundene.

Psykosyntesen er en viktig del av min terapeutiske retning, både i møtet med klienter og ute hos kunder i eldreomsorgen. Jeg sitter med en stor verktøykasse og tør møte mennesker der de er, med det de måtte bringe til torgs. Av erfaring vet jeg at det ikke bare kan deles ut løsninger, klienten må selv oppleve, kjenne og gå gjennom. Jeg er ydmyk over at jeg kan bidra til at mennesker tør åpne seg sammen med meg, at de tør kjenne på det som er smertefullt, og ikke minst når jeg får være med når de våger å gi slipp og gå videre inn i noe nytt. DET gir mening… og det var noe jeg lengtet etter da jeg søkte egen endring i min karriere.

HVA ER DITT TIPS TIL ANDRE SOM VURDERER HUMANOVA?
Lengter du etter noe meningsfullt og er kanskje i tillegg på søken etter deg selv? Da er det bare å hoppe. Innsikten og utviklingen du har mulighet til gjennom studiet vil gi deg stor egenverdi også om du ikke velger å satse klinisk.

Det har vært tøft å starte opp som terapeut på heltid, og bli synlig i et psykisk helse-Norge der vi ennå ikke har mulighet til bla. refusjonsavtaler med staten. Det er greit å være realistisk hvis du vil starte egen praksis. Tenk gjennom hvordan du vil jobbe, hvordan du skal bli synlig og tør å tenk annerledes. Viktigst er det å gå for det du vil og utvikle deg til å bli en terapeut som jungeltelegrafen åpner veier for.

”delpersonligheter” Dette endret min måte å forholde meg til selve livet på.

Flere elevfortellinger