Espen heier på deg!

Det ga en helhetsforståelse.

Espen Langseth har alltid vært interessert i personlig utvikling og mental trening – både innenfor idrett, på jobb og privat. Etter å ha studert til samtalecoach og organisasjonskonsulent hos HumaNova i 2013, kunne interessen bli noe han kunne leve av. Han driver i dag firmaet Heiadeg.no som tilbyr mental trening og coaching til idrettsutøvere, næringslivet og privatpersoner.

-Etter å ha jobbet  lenge med salg, markedsføring og karriereveiledning, bestemte jeg meg for å skifte beite. Jeg fikk tips om HumaNova via en karriererådgiver. Etter å ha kontaktet noen tidligere studenter for å høre om deres erfaringer, bestemte jeg meg for å dra på et infomøte. Det virket riktig så jeg meldte meg på det første året ”Bli den du er”.

Espen endte opp med å studere hos oss i tre år. Etter å ha fullført vår to-årige utdanning til samtalecoach, valgte han å bygge på med ett år innenfor organisasjonsutvikling.

-Siden jeg hadde mye jobberfaring innenfor bedriftsmarkedet, var det naturlig for meg å bygge på med det siste året. Det første året ga meg mye på den personlige fronten, det andre året var bra coachingmessig og det tredje året ga meg mye både personlig og faglig. Det siste året ble egentlig en syntese av de to første årene. Det ga en helhetsforståelse. Når jeg tenker tilbake, var jeg utrolig spent og rett og slett redd første skoledag. Jeg visste ikke helt hva som ventet meg. Å ta det første steget mot noe nytt er alltid tøft, men jeg trivdes veldig godt. Å kunne dykke ned i et spennende fag og med gode lærere, finnes det noe bedre?

Espen opplever at møtet med psykosyntesen har gitt han en større bevissthet og indre ro. Han har utviklet seg som menneske og føler seg rett og slett mer hel.

-I løpet av studiene ble jeg nødt til å begynne å ta tak i utfordringer jeg hadde med meg.  Da jeg begynte å jobbe med det vanskelige merket jeg at det ble transformert. Energien rundt det ble frigjort istedenfor undertrykt.  Jeg lærte at sårbarhet er en styrke. Denne prosessen har  definitivt gjort meg helere og sterkere som menneske.

I dag jobber Espen med mennesker i alle aldre på mange ulike arenaer innen idretten, næringslivet og for privatpersoner. Han er blant annet mental trener for Maria Bruzell Roll (nordisk mester i karate), idrettsutøvere innenfor bordtennis og landslaget i utforsykkel. Det er fantastisk å se mennesker utvikle seg, konkluderer han.

Når jeg tenker tilbake, var jeg utrolig spent og rett og slett redd første skoledag.

Flere elevfortellinger