Velkommen til gratis foredrag på HumaNova!

Vi inviterer jevnlig ulike foredragsholdere til å fortelle om spennende temaer innenfor personlig utvikling. Kommende foredrag denne vinteren ser du her:

Mandag 11. desember kl 18 – 20:
Gratis foredrag: God jul med gode relasjoner, eller..?

unspecified-4Vi nærmer oss jul igjen og vet av erfaring at julehøytiden kan være en vanskelig tid for mange. En tid det ligger store forventninger til. Nettopp på grunn av disse ekstra ytre forventningene om tilhørighet og glade, gode relasjoner, kommer både ensomhet og utilstrekkelighet inn i bildet. Vi vil så gjerne ha et glansbilde, men ofte blir det et vrangbilde, det vanskelige forsterkes og følelsen av mislykkethet trenger seg på. Hvordan kan DU få det bedre med deg og dine relasjoner denne julen?

Påmelding nederst på denne siden

Mandag 15. januar kl 18 – 20:
Gratis foredrag om MI – motiverende samtale

unspecified5

Denne kvelden ser vi nærmere på denne evidensbaserte samtaleteknikken som reduserer motstand og fremkaller indre motivasjon og endring. MI er en konkret metode som ufarliggjør å snakke om såre og vanskelige temaer. Du får også prøve en øvelse fra pensum i våre MI-kurs.

Ansvarlig for kvelden er Mariann Marthinussen, samtaleterapeut. MI-instruktør og lærer på vår 2-årige coach-utdanning.

Påmelding nederst på denne siden

 

Mandag 22. januar kl 18 – 20:
Gratis foredrag: Er du kaptein på egen skute?

unspecified-1 kopiHar du opplevd å føle deg kapret av egen adferd eller følelser? Hijacked i egen kropp og ute av stand til å kontrollere hva du sier og gjør? Som om en annen i deg plutselig har kontroll? 

Da har du møtt en av dine mange delpersonligheter og overlevelses-strategier! Disse delene av deg har sine egne behov og ønsker, og de har en tendens til å styre livene våre inntil vi blir bevisst hva som pågår.

Denne kvelden vil lærer og samtaleterapeut Anne Dieserud introdusere deg for teoriene bak begrepet delpersonligheter og hvordan arbeidet med dem kan gi deg en større forståelse og bevissthet om egen personlighet og større frihet til å være den du er!

Påmelding nederst på denne siden

 

Tirsdag 23. januar kl 18 – 20:
Gratis foredrag: De vanskelige relasjonene

article-0-051E2940000005DC-715_634x438-Hvorfor føler jeg meg ofte utilstrekkelig og avvist?
-Hvorfor er kranglene med mine nærmeste så sårende og vonde?
-Hvorfor blir jeg så sint på de jeg er mest glad i?
-Hvorfor blir jeg så ofte misfornøyd og sur på partneren min?

Har du stilt deg selv noen av disse spørsmålene? Svarene kan du finne i din egen historie, i din oppvekst og i dine strategier som ble dannet da du var liten. Denne kvelden ser vi nærmere på tilknytningsteorien, hvordan vi danner våre strategier og hvorfor disse mønstrene ofte ikke lenger gagner oss som voksne. Du vil få se nærmere på hvorfor du reagerer som du gjør, få en dypere forståelse for dine reaksjoner og lære hvordan du faktisk kan endre dem.

Påmelding nederst på denne siden

 

Torsdag 25. januar kl 18 – 20:
Gratis foredrag om MI – motiverende samtale (nettkurs)

Kjersti Fjærestad_MIKjersti Fjærestad er ansvarlig for for nye nettkurs i MI – motiverende samtale. Hun ble MINT-sertifisert i 2003. (Motivational Interviewing Network of Trainers). Hun er en anerkjent MI-trener med lang erfaring. Hun har blant annet kurset:
– Kriminalomsorgen
– NAV
– Helsedirektoratet
– Kommuner
– Fysioterapiforbundet.

Mandag 5. februar kl 18 – 20:
Gratis mini-workshop i Empatisk kommunikasjon (sjiraffspråket)

pexels-photo-374592Mange relasjoner preges av manglende kontakt, forståelse og empati. Ofte lytter vi ikke for å FORSTÅ, men for å SVARE. På HumaNova har vi et verktøy som vi kaller Empatisk kommunikasjon, også kalt sjiraffspråket eller NVC (non violent communication) Dette et verktøy som retter fokus på følelser og behov som ligger bak ordene våre, og hvordan vi kan formidle dette på en måte som vekker empati hos den andre. Ved å snakke fra hjertet, kan vi bli møtt på en ny måte.

Kvelden holdes av par- og relasjonsterapeut Katrine Finne som også er lærer på vår nye parterapeut utdanning.

Datoer:

  • 11.desember kl 18 - 20: Gratis foredrag om relasjoner og julens forventninger
  • 15.januar kl 18 - 20: Gratis foredrag om MI - motiverende samtale
  • 22.januar kl 18 - 20: Gratis foredrag: Kaptein på egen skute? Om delpersonligheter
  • 23.januar kl 18 - 20: Gratis foredrag om de vanskelige relasjonene
  • 25.januar kl 18 - 20: Gratis foredrag om MI - motiverende samtale (nettkurs)
  • 5.februar kl 18 - 20: Gratis mini-workshop i Empatisk kommunikasjon

Alle aktivitetene foregår i våre lokaler i Baldersgate 11 på Frogner i Oslo.